KOKEN IN KOOKATELIER WASSENAAR,

Wassenaar - Iedere eerste woensdag van de maand organiseer ik, een kookavond in Kookatelier Wassenaar.

Je kunt dan ervaren hoe leuk het is om met elkaar een viergangenmenu te maken met lekkere en gezonde gerechten uit de mediterrane keuken.

Geen calorieën tellen. Maar wel: je bewust worden van welke voedingsmiddelen je het beste kunt eten om je fit en energiek te voelen. We zijn al begonnen maar je kan nog aanschuiven voor de laatste keer van dit seizoen op 22 juni 2011 daarna gaan we in september verder op de eerste woensdag van de maand.

In de mediterrane keuken kun je lekker en gezond uitstekend samen laten gaan. De makkelijke recepten en principes kun je eenvoudig toepassen in jouw eigen manier van koken. Tijdens deze vier kooksessies krijg je inzicht in wat je nou eigenlijk eet, wat deze voedingsmiddelen met je doen en waarom de kwaliteit van de ingredienten van belang is. Door deze manier van gezond eten krijg je meer energie en verminder je de ‘dips’ door de dag heen.

We roosteren paprika's, pocheren peren en maken een feestje met saffraan. We kunnen het niet laten om kaneel in de soep te doen en bonen te pureren. De zon gaat vanzelf schijnen door deze recepten met geurige kruiden en verrassende smaken.

Ik licht de receptuur en bepaalde technieken toe, verdeelt de taken en laat de leden in kleine teams aan de slag gaan. Na zo’n anderhalf uur gaan we aan tafel en worden de gerechten besproken (en opgegeten!). Rond de klok van half elf beëindigen we de avond met koffie en thee.

Ook zin om met Jenny te koken en te proeven? Schrijf je dan in voor de kookclub via

kookclub@jennskitchen.nl en kom lekker en gezond leren koken bij Jenn’s Kitchen.