Limburg is de provincie met de meeste brouwerijen, zowel in Belgisch als in Nederlands Limburg. Vandaar dat er ook heel veel biervariëteiten bestaan die het koken ermee uiterst interessant en aantrekkelijk maken. Wat dunkt u van de speciale bieren van Brand, Alfa, Gulpener Bier, Hertog Jan, De Leeuw Bier en Lindeboom en de De Fontein, maar ook Brouwerij Sint Jozef, Brouwerij Kerkom, Martens, Maes Alken, Abdijbrouwerij Ter Dolen en Trappistenbier van de Achelse Kluis?

Al deze brouwers hebben meegedaan om de beste bieren in de lekkerste gerechten te krijgen. Het resultaat mag er zijn: het kookboek ‘Koken met Limburgs bier’. De heerlijke recepten in dit kookboek zijn samengesteld door Wil en Netty Engels-Geurts. Netty vertelt je graag meer!

Te beluisteren op www.maastrichtmoetjehoren.nl (zie cultuur en geschiedenis)

Je bent van harte welkom! :)